ONDERZOEK: ENORME STIJGING TEMPERATUUR IN KINDERWAGEN

GEVAAR DOOR HYDROFIELE DOEKEN

Al jaren wordt geadviseerd om een hydrofiele doek (swaddle) over een kinderwagen (of Maxi-Cosi) te leggen ter bescherming tegen zon. Uit recent onderzoek (verricht door TÜV Nederland in opdracht van Stichting Veilig Kind) is echter gebleken dat een kinderwagen afgedekt met een hydrofiele doek juist geen verantwoorde oplossing is. Er is zelfs gebleken dat de temperatuur in de bak van de wagen met maar liefst 7 graden kan toenemen indien deze is afgedekt met een hydrofiele doek wat voor oververhitting zorgt. 

VOORKOM OVERVERHITTING BIJ KINDEREN

UIt de resultaten van het onderzoek uitgevoerd door TÜV Nederland blijkt dat het gebruik van een hydrofiele doek over de kinderwagen als bescherming tegen de zon kan zorgen voor oververhitting. Een hydrofiele doek heeft een los geweven structuur, deze biedt een goede ventilatie, maar geen bescherming tegen de schadelijke UV stralen. Daarnaast kan door het afdekken de temperatuur 7 graden stijgen in de wagenbak, waardoor er oververhitting ontstaat. Wij raden het gebruik van een hydrofiele doek over de wagen daarom ten zeerste af.

Veilige producten tegen oververhitting

In plaats van een hydrofiele doek adviseren wij om een parasolletje met UV-bescherming te gebruiken of een Dooky Universal Cover.  Deze producten zijn getest en komen goed uit het onderzoek.

Dit bericht is gepost in Geen categorie. Bookmark de link.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

WhatsApp whatsapp